CORONA LOCKDOWN | Hoe ziet mijn fotoshoot eruit tijdens deze pandemie?

Bijgewerkt: 31 dec 2020

CORONAMAATREGELEN| Deze blog is inmiddels weer geüpdatet sinds de laatste toespraak van premier Rutte op 14 december 2020 met de laatste verscherpte maatregelen in ons achterhoofd.

Corona: Je kan er niet omheen, de wereld is veranderd. Alles wat vroeger normaal was is dat nu niet meer in de anderhalvemetermaatschappij (het woord van 2020). Ik merk het in zo veel dingen. Ons leven is opgesplitst in de tijd vóór Corona en de tijd ná Corona. Gezellig een filmpje pakken, naar school gaan, boodschappen doen… Gek hè! Begin jij al een beetje te wennen aan het “nieuwe normaal” oftewel het leven ná Corono?


Corona of niet… Wat niet veranderd is, is onze behoefte om samen te zijn met de mensen die ons dierbaar zijn. Dat kan voor sommige dierbaren nu even lastig zijn, denk aan Opa & Oma die je even niet kan bezoeken of familie in het buitenland. Deze periode waar we veel tijd samen doorgebracht hebben binnen de muren van ons huis heeft mij wel duidelijk gemaakt wat écht belangrijk is, mijn gezin. De liefde die ik zag tussen de kinderen onderling leek enorm te groeien in deze tijd. Dat gevoel, die liefde… Die wilde ik delen met andere dierbaren! Maar ik wilde de tijd ook even stilzetten om niet te vergeten wat er nu écht het allerbelangrijkste is. Zodat ik daar naar terug kan kijken als ik dat even uit het oog dreig te verliezen.


Dat brengt me bij de rest van mijn blog. Ik kan me dus heel goed voorstellen dat ook jij jouw trots, jullie liefde wil delen met anderen. Maar dat je ook iets wil om op terug te vallen als het even moeilijk is. Een reminder aan wat het belangrijkste is in jouw leven, die enorme liefde die in jou zit, die unieke pure connectie tussen jou en je dierbaren. Ook dat gaat nu soms net even anders dan voorheen. Ook wat een fotoshoot betreft is een de periode vóór Corona en het “nieuwe normaal” na Corona. Maar wat is er nu precies veranderd? Lees hieronder wat er veranderd is voor jouw fotoshoot:


Newborn fotoshoot, Babyshoot & Sittersessie Vanaf 15 december 2020 is Nederland in een 'harde Lockdown'. Winkels, scholen en niet-medische contactberoepen zijn gesloten tot in ieder geval 19 januari. Tijdens een Newbornshoot, Babyshoot, 100-dagenshoot of Sittersessie is het niet mogelijk om op 1,5 meter afstand te werken. Ik moet jouw kindje wrappen, poseren en aanraken om de foto's te maken die je van MOOI! Fotografie gewend bent.


Volgens de laatste ontwikkelingen vallen fotografen NIET onder de contactberoepen (BRON) ook al is het niet ten alle tijde mogelijk om op afstand te blijven. Zolang we tijdens het werken de adviezen van het RIVM over hygiënemaatregelen volgen en de gezondheidscheck in acht nemen kunnen we de werkzaamheden ook in de studio weer hervatten / uitvoeren.


Omdat dit niet gelijk duidelijk was (wat is er wel duidelijk tijdens deze lockdown) waren alle sessies in eerste instantie verzet. Waar het mogelijk is om deze eerder in te plannen heb ik ondertussen contact opgenomen.


Bij MOOI! Fotografie zijn we gespecialiseerd in het fotograferen van Baby's van alle leeftijden. Of het nu om een baby van 3 weken, 3 maanden of 6 maanden gaat.... De mooiste momentjes ga ik voor jou vastleggen ongeacht de leeftijd van jouw kindje.


Bekijk in de afbeelding hieronder de maatregelen die we tot nu toe nemen tijdens een fotoshoot in de studio:


Fotoshoot buiten

Ook in de winter kan je prachtige foto's buiten maken. Juist die 'Moody' sfeer die de winter met zich meebrengt past perfect bij de stijl van MOOI! Fotografie. Buitenshoots die al gepland staan en de Horeca-winactie op 16 januari 2021 kunnen gewoon zonder problemen doorgaan. Een dag voor de fotoshoot doen we nog een gezondheidscheck zodat we veilig en klachtenvrij mooie foto's kunnen maken.


Vragen of zorgen Heb je vragen of zorgen over jouw fotoshoot? Of twijfel je of je het nog wel wil in deze bewogen tijden? Is je gevoel er nog niet helemaal over uit? Misschien kan ik je helpen om meer duidelijkheid te geven over hoe ik werk. Het is heel goed om kritische vragen te stellen en ik begrijp het als je je zorgen maakt in deze tijd. Het is ook oké om tot de conclusie te komen dat je liever (nog) geen fotoshoot wil doen. Er is geen “goed of fout”, ik wil vooral dat je je gevoel volgt. Zoek me gewoon even op via Whatsapp (06-48937734) of e-mail. Ik ben er voor je!
Dit ben ik!


WWW.MOOIFOTOGRAFIE.COM

VOLG JE ONS AL OP SOCIAL MEDIA | ONTVANG JE ONZE NIEUWSBRIEF AL?

  • Facebook - Black Circle
  • whatsapp-logo-black-and-white
  • Instagram, Newbornshoot, Newbornfotograaf, mooifotografie
  • YouTube - Black Circle
  • email

Op alle reportages zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Klik HIER om deze te lezen. PRIVACYVERKLARING

© MOOI! Fotografie 2021 | All rights reserverd | KvK: 6606223 | BTW-ID NL001678662859