top of page

Is jouw baby bang voor vuurwerk tijdens Oud en Nieuw?

Oud en Nieuw; Het komt ieder jaar weer terug. Ieder viert het op zijn eigen manier. Een baby in huis tijdens oudejaarsavond is gelijk weer een mijlpaal. De eerst keer een jaarwisseling met je baby ♥. Of je het nu zelf afsteekt of niet... Je ontkomt er bijna nergens aan: De knallen en fluiten die komen kijken bij het vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Hoe zou je baby daarop reageren?


Het is normaal dat baby's bang kunnen zijn voor vuurwerk, omdat het harde geluiden en felle lichten kan veroorzaken. Als je baby bang is voor vuurwerk, kan het helpen om een aantal dingen te proberen om hem of haar te kalmeren:

  1. Maak de kamer waar je baby slaapt donker en stil. Dit kan helpen om de baby te laten ontspannen en te voorkomen dat hij of zij wordt afgeleid door licht en geluiden.

  2. Probeer geruststellende geluiden te maken, zoals zacht zingen of het spelen van rustgevende muziek.

  3. Geef de baby een knuffel of hou hem of haar dicht bij je, zodat hij of zij het gevoel heeft dat hij of zij veilig is.

  4. Als het vuurwerk dichtbij is, kan het helpen om de baby op te tillen en rond te lopen.

  5. Geef de baby eventueel een fles of laat hem of haar aan de borst drinken, wat kan helpen om de baby te kalmeren.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat elke baby anders is en dat wat voor de een werkt, misschien niet werkt voor de ander. Probeer verschillende dingen uit om te zien wat het beste werkt voor jouw baby en wees geduldig, want het kan even duren voordat je baby zich kalmeert. Als je zorgen hebt over hoe je baby reageert op vuurwerk, neem dan contact op met je zorgverlener voor advies.


Alle feestdagen weer achter de rug? Je bent weer welkom voor een toffe shoot met jouw baby na de feestdagen. Of dat een Babyshoot is, een Sittersessie, Mommy & Me shoot of Newbornshoot. Je bent van harte welkom in onze mooie fotostudio in Dongen.


Liefs Malou MOOI! Fotografie

191 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page