Veelgestelde vragen

- Newbornshoot - Newborn - Newbornfotografie - Babyshoot  - Babyfotograaf - Sitter - Sittersessie - Kinderen - Kinderfotografie - Baby - Babyfotografie - Foto - Fotoshoot - Fotograaf - Fotografie - Tilburg - Breda - Hilvarenbeek - Ulvenhout - Teteringen - Wagenberg - Berkel-Enschot - Baarle-Nassau - Meersel - Rijsbergen - Turnhout - Prinsenbeek - Brecht - Belgie - Schoten - Hoogstraten - Vlaanderen - Zundert - Meer - Rijkevorsel - Zwaluwe - Drimmelen - Raamsdonksveer - Reeshof - Goirle - Berkel Enschot - Dongen Zwangerschap - Zwangerschapsshoot - shoot - Zwangerschapsfotografie - Oosterhout - Rijen - Alpen - Terheijden - Drimmelen - Made - Geertruidenberg - Udenhout - Chaam - Gilze - Kaatsheuvel - Noord Brabant

OFTEWEL DE FAQ - MISSCHIEN STAAT JOUW VRAAG ER OOK BIJ

Het kan zijn dat je na het lezen van ál die informatie over jouw fotoshoot nog steeds vragen hebt. Neem gerust contact met me op. Misschien heeft een ander eerder dezelfde vraag gehad en vind je het antwoord op jouw vraag hieronder in de "veelgestelde vragen". Het kan ook fijn zijn om gewoon even lekker te neuzen tussen deze "veelgestelde vragen". Soms krijg je het antwoord op een vraag waarvan je nog niet eens wist dat je hem had.

Scroll lekker naar beneden om de "meest gestelde vragen" te lezen. Of klik hieronder gelijk door naar een van de volgende diensten:

ALGEMEEN

Wat is de beste periode voor een Sittersessie?


Een Sittersessie plannen we in als jouw kindje nèt kan zitten, maar nog niet kan lopen. Dit is voor ieder kindje anders, maar meestal tussen de 6 en 10 maanden oud.
Mogen de ouders ook mee op de foto?


Ja. Bij een Babyshoot is er ook zeker ruimte voor de ouders om met de Sitter op de foto te gaan.
Zijn broers en/of zussen ook welkom bij een Sittersessie?


Nee. Een kindje van die leeftijd heeft maar een hele korte concntratiespanne. Vaak zijn ze het na 20 a 30 minuten ook echt wel beu. We hebben alle tijd en aandacht nodig om in korte tijd de Sitter tevreden te houden en veel mooie foto's te maken. Hierdoor is het niet mogelijk om grote broers of zussen mee te nemen naar de studio bij een Sittersessie.
Wil je graag met het hele gezin op de foto? Dan zou ik je adviseren om eens te kijken naar een gezinsshoot op een mooie buitenlocatie: KLIK HIER
Wat moet ik mijn kindje aantrekken voor een Sittersessie?


Een wit rompertje is mooi om mee te starten, voor meisjes kan je ook een wit rompertje met dunne bandjes aantrekken. Voor de jongens gaat het rompertje ook nog uit en fotograferen we in het blote buikje en het broekje. In de studio zijn ook nog wat gebreide berenpakjes en mooie rompers voor de dames te gebruiken.
Hoe lang duurt een Sittersessie?


Een Sittersessie duurt meestal tussen de 20 en 40 minuten.

 
Leya - 41 copy.jpg
 

NEWBORN

Ik weet vantevoren niet wanneer ik ga bevallen. Hoe plannen we de newbornshoot in?


Als je een reservering hebt gedaan voor een Newbornshoot, dan zet ik jouw uitgerekende datum in mijn agenda. We weten inderdaad niet vantevoren wanneer de kleine zich laat zien, daarom plannen we de definitieve datum pas NA de geboorte in. Ik zal je vragen om uiterlijk 2 dagen na de geboorte mij te laten weten dat jullie kindje geboren is. Dan prikken we de definitieve datum voor de Newbornshoot. De fotoshoot vind meestal plaats op een donderdagochtend of zaterdagochtend.
Kom je ook aan huis voor een newbornshoot?


Nee. Een Newbornshoot bij MOOI! Fotografie vindt altijd plaats in de zolderstudio in Rijen. Hier heb ik alle benodigde spulletjes bij de hand en kan ik de mooiste foto's voor je maken met de beste service.
Wat voor kleertjes moet ik mijn baby aandoen?


Dat maakt niet ui! Zodra jullie aangekomen zijn in mijn zolderstudio kleed ik jullie kindje uit. We doen de kleertjes pas weer terug aan als we klaar zijn met de newbornshoot. Sommige baby's vinden het vervelend om aan en uit te kleden en dan vooral over het hoofdje. Ik vraag dan ook altijd om, als het mogelijk is, een omslagrompertje aan te trekken bij je kindje.
Hoe lang duurt een Newbornshoot?


Er zit geen vaste tijdsduur aan een Newbornshoot. Dit is per baby verschillend, want iedere newborn is anders. We haasten ons niet en nemen de tijd. Het comfort van jouw kindje is het allerbelangrijkste. De meeste Newbornshoots duren tussen de 1,5 en 2,5 uur.
Wat als mijn baby gevoed moet worden tijdens de shoot?


Dan zorgen we ervoor dat we hem of haar voeden. Daar maken we áltijd even tijd voor, of het nu 1, 2 of 3x nodig is tijdens de shoot. Geen enkel probleem! Een volle buik zorgt meestal voor een tevreden en rustige baby.
Help! Wat moet ik zelf aantrekken?


Trek vooral iets aan waar je je comfortabel in voelt. Bijna niemand voelt zich topfit zo vlak na de bevalling. Ik adviseer vooral om geen drukke kleding aan te trekken. Vermijd felle kleuren, opdruk met tekst of grote logo's op kleding.

Dit betekent niet dat je kleding zonder kleur aan moet trekken. Warme diepe kleuren doen het altijd heel goed in combinatie met de bruine achtergrond. En neutraal is ook altijd prima!
Het is mischien fijn om te weten dat we geen "full body" foto's maken tijdens de shoot, maar enkel vanaf je middenrif en dan omhoog.
Wat als mijn baby niet wil slapen tijdens de fotoshoot?


Dat is helemaal geen probleem. We willen vooral dat jouw baby comfortabel is, maar daarvoor hoeft hij of zij niet perse te slapen. Bij MOOI! Fotografie zijn we zelfs dól op wakkere baby's en die heldere blikken die ze zo klein al af en toe kunnen geven.

De meeste foto's die we maken zijn geschikt voor zowel wakkere als slapende baby's. We werken veel met wraps en doeken. Lees ook meer in DIT BLOGJE over het fotograferen van wakkere newborns.
Ik wil graag een bepaalde foto of pose. Kan je dit garanderen?


Nee. Nooit. Iedere baby is anders, met hun eigen voorkeuren en karakter. We volgen áltijd de flow van jouw baby. Jouw kindje bepaalt wat we doen tijdens de shoot. Is jouw kindje niet in diepe slaap? Dan zullen we hem of haar niet (bloot) poseren in de houdingen die een diepe slaap vragen (bijvoorbeeld op de buik met hoofd op handjes). Het komt maar bij een klein percentage shoots voor dat de newborn diep genoeg slaapt om te poseren. Tijdens de shoot gaan we niet wachten totdat de baby diep slaapt, maar we fotografen jouw kindje zoals hij of zij is op dat moment. Wakker of slapend... Jouw kindje is prachtig en dat gaan we vastleggen!
Mag grote broer of zus ook op de foto?


Absoluut! We weten hoe belangrijk het is voor ouders om de kids samen op de foto te hebben. Daar zit dan ook vaak wel de grootste uitdaging in. Als er een grote broer of zus meekomt naar de newbornshoot dan hebben we niet één, maar 2 of meer kinderen die aandacht verdienen en het verloop van de shoot bepalen. Welke leeftijd grote broer of zus ook heeft, we passen onze verwachtingen aan. We gaan ze nooit dwingen om op de foto te gaan, maar proberen ze spelenderwijs te verleiden om mee te doen. En we geven veel complimentjes! Uiteindelijk is er veel verandert in korte periode in het leven van grote broer of zus. Dat kan best pittig en verwarrend zijn. Als ze dan ook ineens veel "moeten" in een kleine warme ruimte... Dat kan best spannend zijn! We houden onze verwachtingen dan ook reeeel, het kan zijn dat ze echt niet willen.
Wat voor kleren moet ik de grote broer of zus aandoen?


Probeer weg te blijven van felle kleuren, grote logo's of opdrukken met tekst / afbeeldingen. We willen graag de focus leggen op de connectie tussen de kinderen onderling.

Voor jongens is een spijkerbroekje met een blote buik heel klassiek, tijdloos en past overal bij. Voor meisjes heb ik soms ook nog wel iets leuks in de studio liggen. Heb je twijfels? App me gewoon eventjes.

BABYSHOOT

Waar vindt een Buitenshoot meestal plaats?


Voor een Buitenshoot spreken we af op een mooie locatie in de omgeving van Rijen / Oosterhout / Tilburg. We blijven binnen een straal van ongeveer 10km van Rijen. Denk aan:

Surrea
Bos bij Oosterhout Wandelbos Heide in omgeving Rijen Teteringse bossen Genoeg mooie plekjes in de omgeving!
Wat doen we als het regent?


In de dagen vóór de fotoshoot houdt ik de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten. Als het regent of er is noodweer, dan wordt de fotoshoot in overleg verplaatst.
Mogen honden ook mee naar de Buitenshoot?


Het is goed om te weten dat ik zelf niet erg goed ben met honden. Sterker nog, mijn hersenen zorgen er soms zelfs voor dat ik een beetje bang ben voor honden. Wil je ze er graag bij hebben? Dan is het je eigen verantwoordelijkheid dat ze niet tegen mijn en mijn camera's opspringen en dat ze goed luisteren. Als dat lukt, dan is het geweldig om ze er bij te hebben! Want ze zijn ook gewoon onderdeel van het gezin.
Hoe lang duurt een Buitenshoot?


Een Buitenshoot duurt meestal tussen de 45 en 90 minuten. We kijken tijdens de shoot niet op de klok.

_DSC5219.jpg
 
Benjamin - 22 copy.jpg
 

SITTERSESSIE

Are appliances reusable?


Latex appliances (with the exception of our foam prosthetics) are completely reusable. Wash with soap and water and store at room temperature for endless wears.
Why use water activated makeup?


For a comparison of water activated and cream makeup, view the video to the right. Water activated makeup dries quickly and is smudge resistent, meaning it won't rub off! Provides bold and complete coverage with little effort. Acheive a sheer look with more water, meaning you have more options. Water activated can be applied to latex appliances. Unlike cream, water activated formulas can be layered or blended together. Easily remove water activated makeup with soap and water.
How do I apply latex appliances?


Using spirit gum, apply spirit gum to the back of the appliances and tack to skin by repeatedly placing the prosthetic on your skin, lifting, and replacing onto skin. Using a wedge sponge, apply liquid latex to the edges of the appliance. For injury appliances, use FX blood to achieve a bleeding effect.
How do I use Peel & Stick 3D Appliances?


It's simple! Just Peel the latex appliance off the backing paper and stick down to skin. For added illusion, cover the edges of the appliance in liquid latex and/or blood!

Anne en Lotte - 21 copy.jpg
 

BUITENSHOOT

Waar vindt een Buitenshoot meestal plaats?


Voor een Buitenshoot spreken we af op een mooie locatie in de omgeving van Rijen / Oosterhout / Tilburg. We blijven binnen een straal van ongeveer 10km van Rijen. Denk aan:

Surrea
Bos bij Oosterhout Wandelbos Heide in omgeving Rijen Teteringse bossen Genoeg mooie plekjes in de omgeving!
Wat doen we als het regent?


In de dagen vóór de fotoshoot houdt ik de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten. Als het regent of er is noodweer, dan wordt de fotoshoot in overleg verplaatst.
Mogen honden ook mee naar de Buitenshoot?


Het is goed om te weten dat ik zelf niet erg goed ben met honden. Sterker nog, mijn hersenen zorgen er soms zelfs voor dat ik een beetje bang ben voor honden. Wil je ze er graag bij hebben? Dan is het je eigen verantwoordelijkheid dat ze niet tegen mijn en mijn camera's opspringen en dat ze goed luisteren. Als dat lukt, dan is het geweldig om ze er bij te hebben! Want ze zijn ook gewoon onderdeel van het gezin.
Hoe lang duurt een Buitenshoot?


Een Buitenshoot duurt meestal tussen de 45 en 90 minuten. We kijken tijdens de shoot niet op de klok.

LAAT MIJ JE HELPEN DIE MOOIE MOMENTEN TE BEWAREN

Geniet volop van je gezin zoals het nu is en bewaar de momenten en connectie tussen jullie onderling in mooie beelden en een prachtig album. Laat mij je helpen om deze mooie momenten te bewaren en door te geven aan de volgende generatie, jouw kinderen. Zij herinneren zich die mooie momentjes tussen jullie niet meer zo goed als ze ouder worden. De schaterlach als je ze kietelt, hoe ze je gezicht vasthouden voor je een kus krijgt, hoe ze zonder na te denken je hand vastpakken. Laat mij die momenten vastleggen voor nu én voor later.

WWW.MOOIFOTOGRAFIE.COM

VOLG JE ONS AL OP SOCIAL MEDIA | ONTVANG JE ONZE NIEUWSBRIEF AL?

  • Facebook - Black Circle
  • whatsapp-logo-black-and-white
  • Instagram, Newbornshoot, Newbornfotograaf, mooifotografie
  • YouTube - Black Circle
  • email

Op alle reportages zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Klik HIER om deze te lezen. PRIVACYVERKLARING

© MOOI! Fotografie 2020 | All rights reserverd | KvK: 6606223 | BTW-ID NL001678662859