8 “tips & tricks” om wakkere Newborns te fotograferenEerlijk is eerlijk…. In het eerste jaar dat ik begon met fotograferen van Newborns maakte ik me toch best wel eens zorgen over het slaapje van de baby. Wat kan ik het beste doen om de baby in slaap te krijgen? Wat als het uren zou duren voordat de baby in slaap valt? Wat als ie helemaal niet in slaap valt?

Iedere Newbornfotograaf kent de voordelen van een slapende baby en heeft ze zo toch het liefste. Geen armen en benen die ongecontroleerd alle kanten opvliegen en een schrikreactie losmaken. Geen pogingen om te laten zien hoe sterk die armen en benen wel niet zijn. Ze zullen wakker niet snel lekker opgekruld in een pose blijven liggen. En als ze de ogen open hebben kijken ze vaak ontzettend scheel omdat ze nog niet goed kunnen focussen. ♥

Ervaring

Na ruim 3 jaar ervaring als Newbornfotograaf ken ik ondertussen genoeg trucjes om een Newborn in slaap, of in ieder geval rustig te krijgen. Maar het allerbelangrijkste…. Ik heb de afgelopen jaren geleerd om de “wakkere Newborn” te omarmen! Niet meer wachten totdat de baby in slaap valt, maar gelijk starten met de Newbornshoot en juist die mooie wakkere momenten vastleggen ♥. Ouders hebben mij geleerd dat juist de foto’s waar hun kindje wakker op staat zo enorm favoriet is.

Ik maak me ondertussen helemaal geen zorgen meer of een Newborn wakker is of slaapt tijdens een Newbornshoot. Ik kan namelijk ook een prachtige galerij met foto’s vullen als jullie kleintje niet slaapt tijdens de fotoreportage.

EEN PAAR "TIPS & TRICKS" VOOR HET FOTOGRAFEREN VAN WAKKERE NEWBORNS

1. Wrappen, wrappen en nog eens wrappen!

Newborns kunnen nogal ongecontroleerd met hun armpjes en benen zwaaien, soms in combinatie met een “schrikreflex”. Door hem of haar lekker in te wrappen, blijven die armen en benen onder controle. De Newborn voelt zich enorm geborgen, comfortabel en veilig. Als een Newborn wakker is kunnen we ingewrapt toch de meest prachtige foto’s maken. Vaak vallen ze zelfs in slaap als ze ingewrapt zijn!

2. Ouders

Als jullie kleintje wakker is kunnen we die prachtige interactie en connectie tussen jullie vastleggen. Wat een waardevolle foto’s! ♥3. Chill – relax

Een wakkere Newborn, betekent niet perse een onrustige Newborn. Newborns hebben een uitstekende radar voor stress en onrust en kunnen dit ook overnemen. Als jullie kleintje wakker is gaan we gewoon op ons gemakje starten, of door met de Newbornshoot. We passen ons altijd aan en volgen de behoeftes van jullie kindje. Is er honger? Dan gaan we voeden. Is er behoefte aan een knuffel? Dan zorgen we dat die gegeven wordt. Keep calm!! Let’s do this with love ♥

4. Props

Ingewrapt, of half ingewrapt, wakker of slapend… Ze passen altijd in een mooie prop! Ik zorg voor de Newbornshoot altijd dat er een paar mooi gestylde setups klaarstaan waar jullie kindje ook mooi in gefotografeerd kan worden als het wakker is. We proberen de transities en prikkels tijdens een shoot altijd zo klein mogelijk te houden voor de Newborn. Door alles goed klaar te zetten, voorbereid te zijn op improvisatie, geduld en aanpassingsvermogen zorgen we dat de Newbornshoot zo comfortabel mogelijk is voor jullie kleintje.

5. Blik in de lens

Kort na de geboorte zien baby’s nog niet scherp en kunnen ze beide ogen nog niet coördineren. Pasgeboren baby’s kunnen dus vaak scheel kijken. Als jullie kleintje wakker is tijdens de Newbornshoot is er grote kans dat hij of zij “scheel” in de camera kijkt. Toch gaan we proberen die heledere blik recht in de camera vast te leggen! Dit doen we door op een neer te bewegen van links, naar recht, van boven en weer naar beneden. We schieten veel, maar hoe mooi is het resultaat als we “die blik” kunnen vangen ♥.
6. Valsspelen

Ze mogen dan wel wakker zijn tijdens de shoot… Maar ze knipperen net als iedereen ook af en toe met hun ogen. Ik zorg dat ik klaarsta om op dat moment een mooie foto te schieten. Het is soms echt een verassing voor de ouders die zich afvragen hoe er een “slapende” foto in de galerij terecht is gekomen terwijl hun kindje toch écht heel de tijd wakker is geweest.

7. Details

Ook wakker gaan we op zoek naar de mooiste details om vast te leggen. Dat kan een iets grotere uitdaging zijn omdat die kleine schattige teentjes de naam “wiebelteentjes” eer aan doen als ze wakker zijn. Maar we zijn niet voor één gat te vangen en gaan ervoor! Haartjes, teentjes, lipjes, velletjes…. Schattige details in overvloed!

8. Verwachtingen

We houden altijd onze verwachtigen reeël met wakkere Newborns. Natuurlijk kunnen we proberen om de wrap los, of zelfs uit te doen. Maar er zijn niet veel Newborns die zich wakker laten poseren. Iedere Newbornshoot is het resultaat van hoe de Newborn is… En dat is UNIEK! Jullie foto’s zijn het resultaat van jullie baby. Hoe hij of zij is, wat hij of zij fijn vindt en wat de behoeftes zijn. Geen 2 Newbornreportages zijn hetzelfde omdat geen 2 Newborns hetzelfde zijn. En dat maakt het extra bijzonder… Wat een mooi vak is het toch! ♥

Liefs Malou


#newbornshoot #newborn #newbornfotografie #Newbornshoot #Newbornreportage #Newborn #newbornfotograaf #newbornsafety #mooifotografie #babyfoto #babyshoot #babyfotograaf #fotograafbreda #dorst #kinderfotos #fotograaftilburg #rijsbergen #udenhout #Made #zwangerschap #raamsdonksveer #drimmelen #kinderen #gilze #alphen #reportage #waalwijk #baby #brabant #kinderfotografie #breda #rijen #turnhout #fotograaf #kaatsheuvel #raamsdonksfeer #fotografie #wrappen #dongen #oosterhout #fotoshoot #fotograafrijen

97 keer bekeken

WWW.MOOIFOTOGRAFIE.COM

VOLG JE ONS AL OP SOCIAL MEDIA | ONTVANG JE ONZE NIEUWSBRIEF AL?

  • Facebook - Black Circle
  • whatsapp-logo-black-and-white
  • Instagram, Newbornshoot, Newbornfotograaf, mooifotografie
  • YouTube - Black Circle
  • email

Op alle reportages zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Klik HIER om deze te lezen. PRIVACYVERKLARING

© MOOI! Fotografie 2020 | All rights reserverd | KvK: 6606223 | BTW-ID NL001678662859