top of page

Een hitteplan voor je baby!

Het is warm in Nederland! Je hoort de media volop over deze warme dagen en de maatregelen die genomen worden bij bijvoorbeeld evenementen. Supergoed dat we ons zo bewust zijn van wat warmte met je kan doen en hoe je er het beste mee om kan gaan. Het RIVM heeft dan ook een "nationaal hitteplan" opgesteld. Lees in deze blog nog wat tips voor deze warme dagen voor jou en je baby.


Blog hitteplan newborn, baby, pasgeborene, hete, warm zomer

GENOEG DRINKEN

In dit warme weer kan je sneller uitdrogen omdat je meer vocht verliest door bijvoorbeeld te zweten, baby's zijn hier extra gevoelig voor. Zorg ervoor dat zowel jij als je baby genoeg vocht binnenkrijgen om uitdroging te voorkomen. Geef je borstvoeding? Dan kan je je kindje wat vaker aanleggen. Krijgt je kindje de fles? Dan kan je een beetje water aan zijn of haar flesje toevoegen (denk aan 10ml per 100ml).


Zijn er signalen van uitdroging (droge mond, suf, geen natte luier, huidplooi blijft omhoog staan, snelle ademhaling en/of hartslag, koudere armen en benen)? Neem dan direct contact op met je huisarts.


MAATREGELEN WARMTE

Je kan zelf nog allerlei dingen doen om te dealen met de warmte en het zo comfortabel mogelijk te maken voor jullie baby.

  • Kies voor kleding van dunne materialen die vocht opnemen (katoen), vaak is een rompertje al voldoende met deze hoge temperaturen.

  • Houd je huis koel, maar zorg ervoor dat je kindje niet op de tocht ligt.

  • Zorg altijd dat je baby goed beschermd is en ingesmeerd is als je naar buiten gaat. Een babyhuidje is erg kwetsbaar! Zet een petje op en zoek een plekje in de schaduw op. Zorg dat je altijd iets te drinken bij je hebt.

  • Je kan je baby (en jezelf) lekker afkoelen door met een nat washandje over het gezicht en nekje te gaan.

  • Ga je met de kinderwagen op pad? Leg dan NOOIT een deken of doek over de kinderwagen! Hierdoor kan het extreem heet worden in de kinderwagen. Lees deze brochure van 'Veilig kind' over de risico's hiervan.Newborn, baby, hitte, hitteplan, zomer, newbornshoot, maatregelen, warmte, temperatuur, baby, kind, pasgeboren, pasgeborenen

NEWBORNSHOOT EN WARMTE

Heb je een newbornshoot bij MOOI! Fotografie gepland staat op een dag waarop hitte voorspelt wordt? Dan zullen we de shoot iets eerder starter dan normaal. Je kan verwachten dat ik 1 of 2 dagen voor de shoot contact met je opneem om het vroegere tijdstip af te stemmen. We zijn ons erg bewust van de hitte. Door eerder te starten en de shoot zo kort mogelijk te houden kunnen we zo fijn en comfortabel mogelijk de Newbornfoto's maken en is iedereen weer thuis voordat we echt beginnen te puffen van de warmte.


Wil je meer informatie over een Newbornshoot of al reserveren? Neem dan een kijkje op deze pagina van mijn website: KLIK HIER


Liefs Malou MOOI! Fotografie

109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page