top of page

Een fotoshoot bij afscheid, ziekte of overlijden van een dierbare.

Wanneer een familielid of iemand die je dierbaar ziek is en misschien zelfs binnenkort komt te overlijden, kan het moeilijk zijn om vooraf te bedenken hoe groot de waarde van foto's kan zijn in zo een situatie. De emotionele waarde van foto's is dan ook vaak onbetaalbaar, omdat ze de herinneringen vasthouden aan de belangrijke momenten en dierbare mensen in ons leven. Er is zelfs wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de rol van foto's in het rouwproces.


fotoshoot bij ziekte of afscheid, waardevolle foto's

Volgens een studie uit 2012 kan het bekijken van foto's van de overledene helpen om het rouwproces te verwerken en om een gevoel van verbinding met de overledene te behouden. Een andere studie uit 2014 toont aan dat het bekijken van foto's van de overledene kan helpen om het gevoel van gemis te verminderen en om een gevoel van troost te geven.


ROUWPROCES

Foto's kunnen dus een belangrijke rol spelen in het rouwproces na het overlijden van een dierbare. Ze kunnen helpen om herinneringen aan de overledene levend te houden en kunnen troost bieden tijdens een moeilijke tijd. Foto's kunnen ook worden gebruikt om de overledene te eren tijdens een uitvaart of een herdenkingsceremonie, om herinneringen te delen met anderen en om de levensgeschiedenis van de overledene te bewaren voor toekomstige generaties.


Het is in ieder geval wel heel belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is en dat voor iedereen het rouwproces op een unieke manier verloopt. Foto's kunnen voor sommige mensen een belangrijke rol spelen in het rouwproces, terwijl anderen misschien minder behoefte hebben aan foto's om zich te verbinden met de overledene. Het is belangrijk om te luisteren naar je eigen behoeften en om te doen wat het beste voelt voor jou.


Een fotoshoot of familieshoot met een professionele familiefotograaf kan ook een waardevolle bijdrage leveren aan het rouwproces na het overlijden van een dierbare of tijdens een laatste levensfase. Zo'n fotoshoot kan een leuke manier zijn om mooie foto's te maken van jou en je familie en om speciale momenten vast te leggen. Zo heb je altijd iets om op terug te kijken en om te delen met anderen.


Familiefoto, onbetaalbaar, fotoshoot bij ziekte of afscheid

HERINNERINGEN

Bovendien kan een fotoshoot ook helpen om de band met de overledene levend te houden en om herinneringen aan hem of haar op een speciale manier te eren. Sommige familiefotografen bieden bijvoorbeeld aan om foto's te maken met een foto of ander object dat een speciale betekenis had voor de overledene. Dit kan een mooie manier zijn om de overledene op een persoonlijke manier te eren tijdens de fotoshoot.


Als je denkt dat een fotoshoot of familieshoot iets is wat jou en je familie kan helpen om de band met de overledene levend te houden en om herinneringen aan hem of haar op een speciale manier te eren, overweeg dan om contact op te nemen met een professionele familiefotograaf. Hij of zij kan je helpen om mooie foto's te maken die je voor altijd kunt koesteren.


Spreekt het werk in ons portfolio je aan en heb je ook een mooie of verdrietige aanleiding om toch die liefdevolle beelden te maken met de mensen die je liefhebt? Het is zoveel waard! Neem even contact op en we kijken samen naar de mogelijkheden.


Liefs Malou MOOI! Fotografie

familieshoot, waardevolle foto's, alleenmaarliefde


437 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page