top of page

CORONA LOCKDOWN | Hoe ziet mijn fotoshoot eruit tijdens deze pandemie?

CORONAMAATREGELEN | Deze blog is inmiddels weer geüpdatet sinds de laatste aangekondigde maatregelen op 18 december 2021.

Corona: Je kan er niet omheen, de wereld is veranderd. Alles wat vroeger normaal was is dat nu niet meer in de anderhalvemetermaatschappij. Ik merk het in zo veel dingen. Ons leven is opgesplitst in de tijd vóór Corona en de tijd ná Corona. Gezellig een filmpje pakken, naar school gaan, boodschappen doen… Gek hè! Begin jij al een beetje te wennen aan het “nieuwe normaal” oftewel het leven ná Corono?


Corona of niet… Wat niet veranderd is, is onze behoefte om samen te zijn met de mensen die ons dierbaar zijn. Dat kan voor sommige dierbaren nu even lastig zijn, denk aan Opa & Oma die je even niet kan bezoeken of familie in het buitenland. Deze periode waar we veel tijd samen doorgebracht hebben binnen de muren van ons huis heeft mij wel duidelijk gemaakt wat écht belangrijk is, mijn gezin. De liefde die ik zag tussen de kinderen onderling leek enorm te groeien in deze tijd. Dat gevoel, die liefde… Die wilde ik delen met andere dierbaren! Maar ik wilde de tijd ook even stilzetten om niet te vergeten wat er nu écht het allerbelangrijkste is. Zodat ik daar naar terug kan kijken als ik dat even uit het oog dreig te verliezen.


Newbornshoot, Newborn fotoshoot, Corona, blog, maatregelen tijdens Babyshoot, MOOI! Fotografie, Rijen, Tilburg, Breda, Brabant, Oosterhout, Dongen

Dat brengt me bij de rest van mijn blog. Ik kan me dus heel goed voorstellen dat ook jij jouw trots, jullie liefde wil delen met anderen. Maar dat je ook iets wil om op terug te vallen als het even moeilijk is. Een reminder aan wat het belangrijkste is in jouw leven, die enorme liefde die in jou zit, die unieke pure connectie tussen jou en je dierbaren. Ook dat gaat nu soms net even anders dan voorheen. Ook wat een fotoshoot betreft is een de periode vóór Corona en het “nieuwe normaal” na Corona. Maar wat is er nu precies veranderd? Lees hieronder wat er veranderd is voor jouw fotoshoot:


Newborn fotoshoot, Babyshoot, Sittersessie of andere studioshoot Jullie zijn nog steeds van harte welkom in mijn studio! Vanaf 18 december 2021 is Nederland weer in een Lockdown. Voor MOOI! Fotografie hebben de huidige maatregelen geen invloed op de werkzaamheden en zullen alle sessies gewoon doorgaan. Een fotograaf is geen contactberoep en we hoeven geen afstand te houden van kinderen. Ik kom alleen even dicht bij jullie de volwassen als jullie op de foto gaan.


Het is goed om te weten dat tijdens een Newbornshoot, Babyshoot, 100-dagenshoot zwangerschapshoot of Sittersessie het niet mogelijk is om op 1,5 meter afstand te werken van de kinderen. Ik zal jouw kindje inwrappen, poseren en aanraken om de foto's te maken die je van MOOI! Fotografie gewend bent. We hebben we een dag vantevoren altijd even contact om te checken of iedereen 'klachtenvrij' is. Verder werk ik met beschermende maatregelen, zoals een mondkapje. De studio en de materialen waar we mee werken worden altijd gereinigd of gewassen na iedere fotoshoot. Van de volwassenen houd ik tijdens de fotoshoot voldoende afstand, behalve op de momenten dat ik jou samen met jouw Baby poseer om op de foto te gaan.


Vanwege de huidige maatregelen kunnen bestelsessies momenteel alleen ingepland worden op een tijdstip overdag.


coronomaatregelen, fotoshoot, lockdown, maatregelen, contactberoep, fotograaf, newbornshoot, babyshoot, gevolgen maatregelen

Fotoshoot buiten

Ook in de winter kan je prachtige foto's buiten maken. Juist die 'Moody' sfeer die de winter met zich meebrengt past perfect bij de stijl van MOOI! Fotografie. Buitenshoots die al gepland staan kunnen gewoon zonder problemen doorgaan. Een dag voor de fotoshoot doen we nog een gezondheidscheck zodat we veilig en klachtenvrij mooie foto's kunnen maken.


Vragen of zorgen Heb je vragen of zorgen over jouw fotoshoot? Of twijfel je of je het nog wel wil in deze bewogen tijden? Is je gevoel er nog niet helemaal over uit? Misschien kan ik je helpen om meer duidelijkheid te geven over hoe ik werk. Het is heel goed om kritische vragen te stellen en ik begrijp het als je je zorgen maakt in deze tijd. Het is ook oké om tot de conclusie te komen dat je liever (nog) geen fotoshoot wil doen. Er is geen “goed of fout”, ik wil vooral dat je je gevoel volgt. Zoek me gewoon even op via Whatsapp (06-48937734) of e-mail. Ik ben er voor je!


 


Malou Thomassen, MOOI! Fotografie, Newbornfotograaf, gezinsfotograaf, babyfotograaf, familiefotograaf, fotograaf, momentenmakelaar, Rijen, Breda, Tilburg, Oosterhout, Dongen, Eindhoven, Brabant
Dit ben ik!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page