CORONA | Wat betekent dit voor mijn fotoshoot?

Bijgewerkt: mei 10

Wat een onzekere en enge tijd leven we in op het moment. Wat de mooiste periode van je leven zou moeten zijn is misschien wel overschaduwd door onmacht, angst en onzekerheid. Mag je partner of moeder nog wel bij de bevalling zijn? Wat als je verkouden wordt? Mag je geen kraamvisite meer ontvangen? En welke risico’s loop je eigenlijk allemaal? En zo kan je zelf waarschijnlijk nog wel even doorgaan met nog 100 dingen die momenteel lastig, onmogelijk of onzeker zijn.

UPDATE: Woensdag 6 mei is er tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat ook contactberoepen weer aan de slag mogen. Dit betekent dat de fotoshoots die in de studio plaatsvinden ook weer ingepland gaan worden. Wat fijn! De shoots die afgelopen periode niet door konden gaan hebben prioriteit in de agenda en worden eerst ingepland.


De tekst hieronder is niet meer helemaal relevant of actueel. Lees hier in mijn LAATSTE BLOG over hoe een fotoshoot eruit ziet tijdens de Corona-crisis.


Wat betekent dit als je een shoot gereserveerd hebt?

Heb je een shoot gereserveerd bij MOOI! Fotografie dan zijn er 3 mogelijkheden:

 1. De shoot gaat door omdat het volgens de richtlijnen weer veilig en verantwoord is om weer te werken. Op korte termijn is de kans heel klein dat deze optie van toepassing is.

 2. De shoot wordt opgeschort en ingepland zodra het weer veilig, verantwoord en toegestaan is volgens de richtlijnen van het RIVM om deze diensten weer te kunnen verlenen.

 3. Je ontvangt een voucher voor het betaalde bedrag die je binnen een jaar in kan leveren voor een shoot of product naar keuze.


Wat betekent dit als ik graag een shoot wil reserveren? Wil je graag een shoot reserveren, dan zijn er 2 mogelijkheden:


 1. Je kiest ervoor om daadwerkelijk de reservering te plaatsen door het reserveringsformulier in te vullen. We prikken een datum voor de shoot, of je uitgerekende datum gaat in de agenda. Dit betekent wel dat de shoot ook al betaald moet worden. Iedere boeking is altijd onder voorbehoud van de te volgen richtlijnen van het RIVM. Een buitenshoot kan volgens de richtlijnen van het RIVM gewoon doorgaan omdat het buiten goed mogelijk is om 1,5 meter afstand te waarborgen. Een studioshoot (Newborn, Baby en Sitter) is momenteel volgens de richtlijnen nog niet mogelijk. Is het op de gereserveerde datum nog steeds niet mogelijk om te fotograferen? Dan moeten we de fotoshoot verzetten.

 2. Je wacht met reserveren totdat het weer mogelijk is om te fotograferen volgens de veiligheidsnormen en richtlijnen vanuit het RIVM. Als je liever niet in deze periode reserveert en vooruitbetaalt (ik snap het hoor!) dan kan je het beste even afwachten om te kijken hoe de situatie zich ontwikkelt en de reservering / betaling later te doen. Ik kan dan geen datum voor je reserveren en dan moeten we even bekijken wat dan op dat moment het eerste vrije plekje is als er al ruimte is.


Een buitenshoot kan momenteel wel, yay!

Tijdens de Corona-crisis die momenteel de wereld in zijn greep houdt is het wel mogelijk om conform de richtlijnen van het RIVM op een Buitenlocatie te fotograferen. Normaal zijn deze shoot niet vaak te boeken omdat mijn agenda vol zit met Newborns. Omdat die momenteel niet door kunnen gaan is er weer meer plek in de agenda voor een fotoshoot op een mooie buitenlocatie. Pak die kans! Wél zullen er aanvullende maatregelen van toepassing zijn tijdens een Buitenshoot:

 • We geven geen hand, maar zwaaien van een afstandje naar elkaar.

 • Er kunnen geen andere personen dan jouw gezin / huishouden bij de shoot aanwezig zijn.

 • Heeft iemand binnen jouw gezin of ik klachten zoals hoesten, koorts, neusverkoudheid? Dan verzetten we de shoot totdat iedereen 24 uur klachtenvrij is.

 • Tijdens de shoot blijven we minimaal op 1,5 meter afstand.


Zo kunnen we samen met elkaar op een fijne en verantwoorde manier jouw gezin op zijn mooist vastleggen. Heb je twijfels of vragen? Neem even contact met me op. Ik ben er voor je.


Voorbereidingen

Het is nog afwachten op het goede nieuws dat contactberoepen weer aan de slag mogen. Tot die tijd kunnen er geen Newborns, Sitters of Baby's in de studio gefotografeerd worden. Ondertussen zitten we niet stil en zijn we druk bezig met de voorbereidingen. De verwachting is dat we met beschermende maatregelen straks aan de slag kunnen, maar als daar iets in verandert, dan passen we ons aan. Er wordt hier in ieder geval hard gewerkt zodat we gelijk kunnen knallen van het moment dat de "GO" er is . Ik kan in ieder geval niet wachten!Dussssss.....

Dus een fotoshoot die in de studio plaatsvind is momenteel nog niet mogelijk om daar de 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden. Een Buitenshoot kan momenteel WEL. Deze zal plaatsvinden in het uurtje voor zonsondergang op een locatie (heide) in de buurt van Rijen. Lees HIER meer over een buitenshoot. Of RESERVEER HIER.


Het is even slikken als je gehoopt had op een Newbornshoot en dat gaat nu niet gebeuren. I know! Maar wist je dat jouw baby ook prachtig is als het wat ouder is? En wist je dat ik ook prachtige foto’s van oudere baby’s en Sitters kan maken? Of misschien wil je dan liever een shoot buiten? Die mooie herinneringen voor nu én voor later gaan we sowieso maken. De wereld bepaalt op het moment wanneer dat mogelijk is…. Heb je hier vragen over, neem even contact met me op! Liefs Malou
1,347 keer bekeken

WWW.MOOIFOTOGRAFIE.COM

VOLG JE ONS AL OP SOCIAL MEDIA | ONTVANG JE ONZE NIEUWSBRIEF AL?

 • Facebook - Black Circle
 • whatsapp-logo-black-and-white
 • Instagram, Newbornshoot, Newbornfotograaf, mooifotografie
 • YouTube - Black Circle
 • email

Op alle reportages zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Klik HIER om deze te lezen. PRIVACYVERKLARING

© MOOI! Fotografie 2020 | All rights reserverd | KvK: 6606223 | BTW-ID NL001678662859