CORONA | Hoe ziet mijn fotoshoot eruit tijdens deze pandemie?

Je kan er niet omheen, de wereld is veranderd. Alles wat vroeger normaal was is dat nu niet meer in de anderhalvemetermaatschappij (goed woord voor Scrabble). Ik merk het in zo veel dingen. Ons leven is opgesplitst in de tijd vóór Corona en de tijd ná Corona. Gezellig een filmpje pakken, naar school gaan, boodschappen doen… Gek hè! Begin jij al een beetje te wennen aan het “nieuwe normaal” oftewel het leven ná Corono?


Corona of niet… Wat niet veranderd is, is onze behoefte om samen te zijn met de mensen die ons dierbaar zijn. Dat kan voor sommige dierbaren nu even lastig zijn, denk aan Opa & Oma die je even niet kan bezoeken of familie in het buitenland. Deze periode waar we veel tijd samen doorgebracht hebben binnen de muren van ons huis heeft mij wel duidelijk gemaakt wat écht belangrijk is, mijn gezin. De liefde die ik zag tussen de kinderen onderling leek enorm te groeien in deze tijd. Dat gevoel, die liefde… Die wilde ik delen met andere dierbaren! Maar ik wilde de tijd ook even stilzetten om niet te vergeten wat er nu écht het allerbelangrijkste is. Zodat ik daar naar terug kan kijken als ik dat even uit het oog dreig te verliezen.


Dat brengt me bij de rest van mijn blog. Ik kan me dus heel goed voorstellen dat ook jij jouw trots, jullie liefde wil delen met anderen. Maar dat je ook iets wil om op terug te vallen als het even moeilijk is. Een reminder aan wat het belangrijkste is in jouw leven, die enorme liefde die in jou zit, die unieke pure connectie tussen jou en je dierbaren. Ook dat gaat nu soms net even anders dan voorheen. Ook wat fotoshoots betreft is een de periode vóór Corona en het “nieuwe normaal” na Corona. Maar wat is er nu precies veranderd? Lees hieronder wat er anders is voor jouw fotoshoot:


Newbornshoot, Babyshoot & Sittersessie Deze fotoshoots die in de studio plaatsvinden zijn toch wel het meest veranderd. Niet het resultaat van de fotoshoot, maar wel de overwegingen die je maakt om het wel of niet te doen en de manier waarop we te werk gaan. Tijdens een Newbornshoot of Babyshoot wordt er aangeraakt, er wordt veel aangeraakt. Ik wrap jullie baby in, poseer deze op de beanbag, in een prop of in jullie armen. Ondertussen kom ik best dichtbij om foto’s te maken. Tijdens een Sittersessie is dit al wat minder, maar het is ook niet mogelijk om in de studio zonder aanraken te doen. Om jouw baby zo goed mogelijk te beschermen zal ik tijdens een fotoshoot in de studio een mondkapje dragen. Er worden handen gewassen en volop gedesinfecteerd. Tussen mij en de ouders blijft zo veel mogelijk 1,5 meter afstand. Met uitzondering van het maken van de foto’s met de ouders, want daar help ik je natuurlijk bij. Ik help je hoe je je handen moet houden en zal je baby goed in je armen leggen. Pauzes

De fotostudio is tijdens een Newbornshoot, Babyshoot of Sittersessie wat warmer dan normaal en het werk is enorm intensief. Hierdoor is het noodzakelijk om tussendoor regelmatig een kleine pauze te houden. Het werken in deze omstandigheden met een mondkapje is namelijk erg intensief waarbij is met regelmaat even een pauze nodig heb om zonder het kapje “op adem” te komen.


Bekijk in de afbeelding hieronder de maatregelen die we nemen tijdens een fotoshoot in de studio:


Outdoor Newbornshoot, Babyshoot of Sittersessie Deze sessie waren tijdens de maatregelen tegen het Coronavirus uit nood geboren. Buiten is het namelijk een stuk makkelijker om afstand te houden. Tijdens het ondergaande zonnetje konden we op 1,5 meter afstand tóch de meest mooie momenten vangen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik helemaal verliefd ben geworden op de mogelijkheden die een Outdoor fotoshoot biedt. Afgelopen weken heb ik ze gedaan met 1,5 meter afstand. Nu de maatregelen voor contactberoepen weer wat soepeler zijn kan je er ook voor kiezen om je Newborn buiten bijvoorbeeld ook nog heerlijk ingewrapt in een prop te poseren in de natuur. Wat bijzonder! Door de versoepeling zijn er ook wat meer mogelijk voor mij om je te helpen met poseren. Let op: Ook hiervoor is het nodig om aan te raken. Vind je dit niet prettig? Voor de Outdoor fotosessie blijft het ook mogelijk om deze op 1,5 meter afstand te doen. Hier maken we samen afspraken over. Wil je graag foto’s maar voel je je niet fijn met aanrakingen en een kortere afstand dan 1,5 meter? Geen probleem! Ik wil graag dat je je veilig en zo zorgeloos mogelijk voelt tijdens de fotoshoot. Samen bespreken we wat dat voor jou betekent en hoe we dat realiseren tijdens de shoot. Ik zal ook regelmatig bij je checken of alles oké is. We can do this ♥. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de reguliere Buitenshoots die al op het menu stonden.


Vragen of zorgen Heb je vragen of zorgen over jouw fotoshoot? Of twijfel je of je het wel wil? Is je gevoel er nog niet helemaal over uit? Misschien kan ik je helpen om meer duidelijkheid te geven over hoe ik werk. Het is heel goed om kritische vragen te stellen en ik begrijp het als je je zorgen maakt in deze tijd. Het is ook oké om tot de conclusie te komen dat je liever (nog) geen fotoshoot wil doen. Er is geen “goed of fout”, ik wil vooral dat je je gevoel volgt. Zoek me gewoon even op via Whatsapp (06-48937734) of e-mail. Ik ben er voor je! Liefs Malou

Bekijk hier nog wat prachtige voorbeelden van een Outdoor Newborn of babyshoot: Deze fotoshoot is te boeken als Buitenshoot en vind plaats op de heide in de buurt van Rijen ongeveer 40 minuten voor zonsondergang of het zonnetje nu schijnt of niet.0 keer bekeken

WWW.MOOIFOTOGRAFIE.COM

VOLG JE ONS AL OP SOCIAL MEDIA | ONTVANG JE ONZE NIEUWSBRIEF AL?

  • Facebook - Black Circle
  • whatsapp-logo-black-and-white
  • Instagram, Newbornshoot, Newbornfotograaf, mooifotografie
  • YouTube - Black Circle
  • email

Op alle reportages zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Klik HIER om deze te lezen. PRIVACYVERKLARING

© MOOI! Fotografie 2020 | All rights reserverd | KvK: 6606223 | BTW-ID NL001678662859