CORONA | Hoe ziet mijn fotoshoot eruit tijdens deze pandemie?

Bijgewerkt: sep 30

CORONAMAATREGELEN| Deze blog is inmiddels weer geüpdatet sinds de laatste persconferentie op 28 september 2020 met de laatste verscherpte maatregelen in ons achterhoofd.

Corona: Je kan er niet omheen, de wereld is veranderd. Alles wat vroeger normaal was is dat nu niet meer in de anderhalvemetermaatschappij (goed woord voor Scrabble). Ik merk het in zo veel dingen. Ons leven is opgesplitst in de tijd vóór Corona en de tijd ná Corona. Gezellig een filmpje pakken, naar school gaan, boodschappen doen… Gek hè! Begin jij al een beetje te wennen aan het “nieuwe normaal” oftewel het leven ná Corono?


Corona of niet… Wat niet veranderd is, is onze behoefte om samen te zijn met de mensen die ons dierbaar zijn. Dat kan voor sommige dierbaren nu even lastig zijn, denk aan Opa & Oma die je even niet kan bezoeken of familie in het buitenland. Deze periode waar we veel tijd samen doorgebracht hebben binnen de muren van ons huis heeft mij wel duidelijk gemaakt wat écht belangrijk is, mijn gezin. De liefde die ik zag tussen de kinderen onderling leek enorm te groeien in deze tijd. Dat gevoel, die liefde… Die wilde ik delen met andere dierbaren! Maar ik wilde de tijd ook even stilzetten om niet te vergeten wat er nu écht het allerbelangrijkste is. Zodat ik daar naar terug kan kijken als ik dat even uit het oog dreig te verliezen.


Dat brengt me bij de rest van mijn blog. Ik kan me dus heel goed voorstellen dat ook jij jouw trots, jullie liefde wil delen met anderen. Maar dat je ook iets wil om op terug te vallen als het even moeilijk is. Een reminder aan wat het belangrijkste is in jouw leven, die enorme liefde die in jou zit, die unieke pure connectie tussen jou en je dierbaren. Ook dat gaat nu soms net even anders dan voorheen. Ook wat een fotoshoot betreft is een de periode vóór Corona en het “nieuwe normaal” na Corona. Maar wat is er nu precies veranderd? Lees hieronder wat er veranderd is voor jouw fotoshoot:


Newborn fotoshoot, Babyshoot & Sittersessie Deze fotoshoots die in de studio plaatsvinden zijn toch wel het meest veranderd. Niet het resultaat van de fotoshoot, maar wel de overwegingen die je maakt om het wel of niet te doen en de manier waarop we te werk gaan. Tijdens een Newbornshoot of Babyshoot wordt er aangeraakt, er wordt veel aangeraakt. Ik wrap jullie baby in, poseer deze op de beanbag, in een prop of in jullie armen. Ondertussen kom ik best dichtbij om foto’s te maken. Tijdens een Sittersessie is dit al wat minder, maar het is ook niet mogelijk om in de studio zonder aanraken te doen. Om jouw baby zo goed mogelijk te beschermen zal ik tijdens een fotoshoot in de studio een mondkapje dragen. Er worden tussendoor handen gewassen en volop gedesinfecteerd. Tussen mij en de ouders blijft zo veel mogelijk 1,5 meter afstand. Met uitzondering van het maken van de foto’s met de ouders, want daar help ik je natuurlijk bij. Ik help je hoe je je handen moet houden en zal je baby goed in je armen leggen. Pauzes

De fotostudio is tijdens een Newbornshoot, Babyshoot of Sittersessie wat warmer dan normaal en het werk is enorm intensief. Hierdoor is het noodzakelijk om tussendoor regelmatig een kleine pauze te houden. Het werken in deze omstandigheden met een mondkapje is namelijk erg intensief waarbij is met regelmaat even een pauze nodig heb om zonder het kapje “op adem” te komen.


Een dag voor de sessie neem ik contact met jullie op om te checken of iedereen "klachtenvrij" is of dat we de sessie moeten verzetten. Het seizoen van de snotneuzen en verkoudheden is inmiddels begonnen. Ik merk de laatste weken ook al dat er veel verzet en verschoven moet worden omdat er gezondheidsklachten of snotneuzen zijn in een huishouden. Dat is geen probleem en daar puzzelen we gewoon zo goed als het kan mee. Ik vind het erg belangrijk om daar open en eerlijk over te zijn zodat we niemand aan een onnodig risico blootstellen.


Verkouden?

Heb je lichte verkoudheidsklachten en ben je ondertussen al getest op Corona met een negatieve uitslag? Dan vraag ik je om ook tijdens de shoot een mondkapje te dragen, met uitzondering van het moment dat je zelf op de foto gaat. Een verkoudheid is misschien nog net zo onschuldig als vóór Corona, maar in de dagelijkse praktijk zorgt het voor veel belemmeringen en "gedoe". Voorkomen is beter dan gedoe!


Bekijk in de afbeelding hieronder de maatregelen die we nemen tijdens een fotoshoot in de studio:


Fotoshoot buiten

Nu de zon weer sneller ondergaat en het in de avond al zo vroeg donker is, is het niet meer mogelijk om een fotoshoot op een buitenlocatie voor zonsondergang te boeken. Dit seizoen is ondertussen weer voorbij. Omdat er hierdoor een dagdeel wegvalt om een fotoshoot in te plannen is er komende maanden niet veel ruimte om nog reserveringen voor een Buitenshoot aan te nemen. De agenda zit erg vol met Baby's en Newborns in de studio de rest van de winter. Soms komt er wel een een plekje vrij doordat er een Newborn wat eerder of wat later geboren wordt. Deze vrije plekje zullen dan in mijn nieuwsbrief gepubliceerd worden. Ik onderhoud GEEN wachtlijsten.


Je kan je HIER inschrijven voor de nieuwsbrief.


Vragen of zorgen Heb je vragen of zorgen over jouw fotoshoot? Of twijfel je of je het nog wel wil in deze bewogen tijden? Is je gevoel er nog niet helemaal over uit? Misschien kan ik je helpen om meer duidelijkheid te geven over hoe ik werk. Het is heel goed om kritische vragen te stellen en ik begrijp het als je je zorgen maakt in deze tijd. Het is ook oké om tot de conclusie te komen dat je liever (nog) geen fotoshoot wil doen. Er is geen “goed of fout”, ik wil vooral dat je je gevoel volgt. Zoek me gewoon even op via Whatsapp (06-48937734) of e-mail. Ik ben er voor je!
Dit ben ik!


WWW.MOOIFOTOGRAFIE.COM

VOLG JE ONS AL OP SOCIAL MEDIA | ONTVANG JE ONZE NIEUWSBRIEF AL?

  • Facebook - Black Circle
  • whatsapp-logo-black-and-white
  • Instagram, Newbornshoot, Newbornfotograaf, mooifotografie
  • YouTube - Black Circle
  • email

Op alle reportages zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Klik HIER om deze te lezen. PRIVACYVERKLARING

© MOOI! Fotografie 2020 | All rights reserverd | KvK: 6606223 | BTW-ID NL001678662859