top of page

5 tips voor een mooie fotoshoot tijdens jouw zwangerschap.

Bijgewerkt op: 25 dec. 2022

ZWANGERSCHAPSSHOOT | Heb jij een fotoshoot gepland staan tijdens je zwangerschap? Superleuk! Maar ook best spannend... We hebben niet allemaal een professionele modellencarriere achter de rug, maar we willen wel graag op ons allermooist op de foto. Deze 5 tips voor zwangeren kunnen jou helpen tijdens de shoot en bij de voorbereidingen.


TIP 1 | WAT DRAAG JE VOOR KLEDING TIJDENS JE ZWANGERSCHAPSSHOOT?

Er zijn 2 factoren die een grote rol spelen bij de kledingkeuze tijdens de shoot. Het eerste is: Voel je je er mooi en comfortabel in. Als je je niet op je gemak voelt bij wat je draagt, dan ga je dat terugzien in de foto's. Hoe wil jij jezelf straks op jouw foto's zien? Wil je juist heel gekleed gaan met lange jurken? Of wil je juist meer jouw prachtige zwangere lijf terugzien door bijvoorbeeld bedekt naakt, doeken of body's? Wil je zelf niets aanschaffen voor de shoot? Kijk dan eens rond naar een fotograaf die een Clientcloset heeft voor zwangerschapsshoots waar je kleding voor de fotoshoot uit mag gebruiken.


Niet iedereen zit even lekker in zijn vel tijdens de zwangerschap. Tijdens een zwangerschap verandert er veel in je lichaam, hoe je je voelt en hoe je eruit ziet. Juist dan kunnen mooie foto's helpen om je te laten zien en voelen hoe mooi jouw zwangerschap eigenlijk is.


De tekst met tips gaat verder onder de afbeeldingen.


TIP 2 | WAT VOOR ONDERGOED DRAAG JE TIJDENS DE ZWANGERSCHAP FOTOSHOOT?

Zorg dat er opties zijn! Vaak zit je met een zwart setje, een strapless BH, een mooie bralette en huidkleurig ondergoed wel goed. Sommige kleding die gebruik wordt tijdens een zwangerschapsfotoshoot kan wat doorschijnen of is strapless, waardoor je al het ondergoed wat eronder gedragen wordt goed ziet. Probeer er vantevoren al over na te denken of je het oke vindt om daar dan geen ondergoed onder te dragen. Een goede fotograaf zorgt ervoor dat er niets in beeld komt op de foto wat jij niet wil.


TIP 3 | HOE MOET IK POSEREN TIJDENS DE ZWANGERSCHAPSSHOOT?

Deze tip begint al bij de zoektocht naar een fotograaf die weet hoe hij/zij een vrouwenlichaam tijdens de zwangerschap op haar best uit kan laten komen. Vind je het moeilijk om jezelf een houding te geven als je op de foto gaat? Tijdens een fotoshoot geven we hele specifieke aanwijzingen hoe je moet staan, waar je je handen plaatst, etc. Zoek een fotograaf die jouw ook zo fijn door de shoot kan begeleiden. Een fotoshoot tijdens je zwangerschap is zoveel meer dan alleen maar ergens gaan staan en "klikken". De juiste houding, gecombineerd met de juiste belichting zorgen voor die mooie foto's. Ontbreekt een van die 2 factoren (goed licht of goede pose) dan doet dat al gelijk veel afbreuk aan de foto's. Daarnaast kan je zelf voor de spiegel ook al oefenen. Zoek naar foto's waarbij de pose jou aanspreekt en probeer dit na te doen. Hoe ziet het eruit als je je been wat meer buigt, of je kin wat omhoog doet. Oefenen kan nog ontzettend leuk zijn ook!


De tekst met tips gaat verder onder de afbeeldingen.


TIP 4 | VERZORGDE HANDEN TIJDENS DE FOTOSHOOT

Als je een fotoshoot doet tijdens je zwangerschap, dan is de kans groot dat je handen en nagels ook goed in beeld komen. Vaak houdt je je buik vast en soms wordt er een mooie close-up gemaakt van jouw handen om jouw buik. Zorg dus dat je handen en nagels er verzorgd uit zien. Dit is iets wat snel vergeten wordt.


TIP 5 | GENIET OOK VAN DE ERVARING

Probeer ook echt te genieten van de zwangerschapsshoot. Het is jouw moment om even helemaal de focus op jezelf te leggen en te shinen voor de camera. Laat je door je fotograaf meenemen door de settings, poses en shoot en 'enjoy the ride'! Hoe leuker de ervaring zelf is, hoe meer je ook van de foto's kan genieten als ze klaar zijn. Wil je naar de studio in Brabant (Rijen - Dongen) komen voor jouw zwangerschapsshoot? Bekijk de informatie oven een zwangerschapsshoot bij MOOI! Fotografie door HIER te klikken. Je bent van harte welkom! Liefs Malou
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page