top of page

5 REDENEN WAAROM ELKE AANSTAANDE MOEDER EEN ZWANGERSCHAPSFOTOSHOOT ZOU MOETEN DOEN

Zwanger zijn is iets prachtigs! Maar zo voelt het écht niet altijd. Hoewel je misschien het geluk hebt om te genieten van een aantal voordelen, zoals een stralende huid, luxueuze volle lokken en een schattige babybuik, af en toe zul je misschien ook de minder leuke dingen van zwangerschap ervaren: gezwollen enkels, nieuwe tijgerstrepen op je buik of benen en een achtbaan van stemmingswisselingen. Klinkt leuk, toch?


Omdat veel zwangere vrouwen zich vaak niet op hun best voelen tijdens de zwangerschap, komt die grote twijfel of ze wel zwangerschapsfoto's moeten maken. Ik bedoel… Je hoeft maar door Instagram te scrollen, en je wordt al snel geconfronteerd met die perfect uitziende Insta-mama. Die er ieder moment van de dag fantastisch uitziet, alleen maar gezonde dingen eet en natuurlijk (zelf) kookt, loopt elke dag tien kilometer, heeft iedere dag heel het huishouden op orde en schept erover op in haar berichten, dus het is moeilijk om je niet een beetje slecht te voelen als je ondertussen de chocoladekruimels van je shirt afveegt.


Ook als je, nee, nog beter: Vóóral als je niet het gevoel hebt dat je dit hele zwangerschapsgebeuren rockt, zou je toch zwangerschapsfoto's moeten laten maken. Ook al kan een zwangerschap ervoor zorgen dat je je rot voelt, je lichaam doet echt ongelooflijk mooie dingen als je er even bij stilstaat. Het is echt wonderbaarlijk! Je zult er nooit spijt van krijgen deze veranderingen, deze kracht en magie van jouw lijf vast te leggen met mooie zwangerschapsfoto's.

Ik heb dan ook vijf goede redenen voor je waarom elke aanstaande mama een zwangerschapsfotosessie zou moeten plannen. Komen ze aan!


- tekst gaat onder de foto's verder -
1: GELOOF HET OF NIET, JE GAAT JE BUMP MISSEN!

Vanaf het moment dat je die twee streepjes op een zwangerschapstest ziet, begin je te dromen over de dag dat je je pasgeboren baby in je armen mag houden. Je hebt waarschijnlijk al eens geklaagd tegen vrienden of familie over je pijnlijke rug, slapeloze nachten. En laten we vooral niet beginnen over brandend maagzuur…. "Dit ga ik echt niet missen" – zei bijna iedere zwangere vrouw daarover.


Maar als je straks bevallen bent ga je je babybuik echt missen! In het begin zal het misschien nog niet zo zijn, maar naarmate de maanden verstrijken en je baby begint te kruipen, blader je door je maandelijkse zwangerschapsfoto's op je telefoon terwijl je afwezig over je buik wrijft. Misschien spreek je zelfs de woorden uit waarvan je nooit had gedacht dat je ze zou zegge: "Ik mis het om zwanger te zijn."


Het voelt soms heel dubbel. Maar het is echt zo dat, hoewel een zwangerschap soms oncomfortabel en moeilijk is, er tegelijkertijd iets magisch aan is. Er groeit een nieuw leven in jou! Je voelt elke hik, elke trap en elke kopstoot tegen je ribben. Elk moment van de dag. Je bent volledig met elkaar verbonden.


Mooie zwangerschapsfoto's om op terug te kijken, zijn een blijvende herinnering aan die magische tijd waarin nieuw leven in je buik begon te groeien. Jouw baby! Als je die mooie foto's van jezelf ziet, zul je altijd glimlachen.


2: JE ZULT JE VERBAZEN OVER HOE MOOI JE JE VOELT

Je hebt tijdens je zwangerschap waarschijnlijk van verschillende mensen om je heen al de zinnen gehoord "Je straalt!" of “Zwangerschap past bij jou!”. Ondertussen brandt het maagzuur, heb je de drang om alles te eten wat je ziet en passen er helemaal geen kleren meer. Wat anderen ook tegen je zeggen, zwangerschap geeft je niet altijd een mooi gevoel.


Maar tijdens een fotoshoot accentueren we met kleding, licht en de juiste poses precies datgene wat jou zo mooi maakt. Het is jouw tijd om even te shinen! Wanneer je jouw foto's na de zwangerschapsshoot ziet, zal je misschien verbaasd zijn over hoe mooi je eruitziet tijdens je zwangerschap.


- tekst gaat onder de foto's verder -3: HET MAKEN VAN ZWANGERSCHAPSFOTO'S KAN DE BAND TUSSEN JOU EN JE PARTNER VERSTERKEN

Zwanger zijn kan soms voor spanningen in een relatie zorgen, door stemmingswisselingen die met een zwangerschap mee komen. Een de verandering in levensstijl waar je het misschien niet over eens kan worden. Financiële druk over alle spullen die je nog voor de kleine moet kopen kan die stress nog wat erger maken.

Wat je nodig hebt, is een positieve focus op het grotere geheel, de stip op de horizon. En even geen aandacht op de ontberingen en ongemakken die jullie momenteel ervaren.


Het maken van zwangerschapsfoto's samen met je partner is een geweldige manier om je band te versterken en het nieuwe leven dat je op deze wereld brengt samen te vieren. Je verandert straks van een stel in een gezin, hoe bijzonder is dat. Als dit niet je eerste kindje is, mag je natuurlijk ook de aanstaande broer(s) of zus(sen) meenemen naar de zwangerschapsshoot. Veel oudere broers en zussen vinden het in het begin een uitdaging om zich aan te passen aan een nieuwe baby in het gezin. Door foto's te maken met hun zwangere mama kunnen ze begrijpen dat er een nieuw mensje op komst is en kunnen ze alvast enthousiast worden over de komst van de baby!


4: JE KUNT TIJDENS DE SHOOT ZO VEEL (OF ZO WEINIG) SHOWEN ALS JE WILT

MOOI! Fotografie is een professionele fotostudio die onder andere gespecialiseerd is in zwangerschapsfotografie. We hebben dan ook een scala aan lichttechnieken, kleding en accesoires tot onze beschikking. Kies je voor een mooie jurk, silhouette verlichting, een stoere body of bedekt naakt? De eerste 10 minuten van de shoot nemen we samen even door wat jij mooi vind en waar je comfortabel mee bent.


- tekst gaat onder de foto verder -


5: DE FOTO’S ZIJN ER VOOR ALTIJD OM OP TERUG TE KIJKEN

Vanaf de dag dat je baby in je armen wordt gelegd, gaat de tijd snel voorbij! Het ene moment leert de kraamhulp je hoe je moet inbakeren, en het volgende moment ren je alweer achter een peuter aan door de gangpaden bij de Albert Heijn.


Iedere verjaardag van jouw kindje, zal je waarschijnlijk herinneringen ophalen aan de laatste dagen van je zwangerschap en de bevalling. Je wordt weer helemaal warm als je denkt aan het magische gevoel en hoe je zo'n klein mensje in je buik hebt laten groeien. Jouw professionele zwangerschapsfoto's zullen voor altijd een prachtige herinnering zijn aan deze lang vervlogen tijd.


De kids zullen ook genieten van deze zwangerschapsfoto's als ze wat ouder zijn. Ze zullen het geweldig vinden om te zien hoe prachtig hun moeder was toen je zwanger was van hen. Ze zullen die paar extra kilo's en de wallen onder je ogen door slaapgebrek niet opmerken. Ze zien iets veel belangrijkers dan dat - de liefde in je ogen, de liefde en wens voor het kindje in je buik. Zo waardevol!


Dit zijn 5 redenen waarom het plannen van een zwangerschapsfotoshoot op de checklist van elke aanstaande mama zou moeten staan. Door professionele zwangerschapsfoto's te laten maken, geef je je kind een glimp van een wereld die ze zelf nooit zullen kunnen zien. Beelden om te koesteren!


MOMENTEEL IS ER EEN TOFFE COMBINATIE-KORTING ALS JE JOUW ZWANGERSCHAPSSHOOT EN NEWBORNSHOOT SAMEN BOEKT. CHECK DEZE PAGINA VOOR MEER INFORMATIE.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page