top of page

5 Hele goede redenen om je foto's af te drukken.

Het is al bijna 2021 en als je denkt dat de wereld niet digitaler kan dan wordt er toch weer iets nieuws bedacht. En het kan zo makkelijk en handig zijn, heerlijk! We kunnen allemaal overal foto's van maken. Ieder moment van de dag en overal waar je komt. Al die mooie en kleine momentjes voor altijd bij ons.Laten we daar dan ook eens even bij stilstaan. Pak je telefoon er eens bij... Hoeveel foto's staan er in jouw fotogalerij? In mijn telefoon, zonder de Whatsapp afbeeldingen (niet normaal hoeveel dat er zijn!), ga ik ruim over de 2500 afbeeldingen heen. Hoe zit dat bij jou? En wanneer heb je daar voor het laatst foto's van aflaten drukken?


Als ik bij mezelf te rade ga, dan heb ik eigenlijk geen idee wat voor duizenden afbeeldingen er nu eigenlijk op mijn telefoon staan. Ik scroll nooit meer zo ver terug, laat staan dat ik ze af laat drukken. Wat ontzettend zonde eigenlijk, want er zitten zoveel mooie herinneringen tussen! Ik voelde me gelijk ook best wel schuldig... Ik zie de foto ineens van de jongste die tijdens een vakantie zijn angst overwonnen had en op een pony een rondje durfde te rijden. De oudste met haar eerste zwemdiploma in haar handen. Ik weet zeker dat ik het zelfvertrouwen van mijn kinderen een "boost" had gegeven als ik die foto's had uitgeprint en aan hun prikbord had geprikt.


Waarom is het eigenlijk zo belangrijk om je foto's ook af en toe af te drukken?


1. Computers worden vervangen, Harde schijven crashen, Papier heeft zichzelf bewezen.

We kennen allemaal waarschijnlijk wel iemand die het overkomen is. Een harde schijf of een computer die gecrasht is. Of nog erger... gestolen! Het verdriet dat er dan ontstaat omdat zoveel momenten die je liefhebt op die computer of harde schijf stonden. Die momenten die er ineens niet meer zijn. Het is een van mijn grootste angsten! En er is eigenlijk een simpele oplossing: Afdrukken. Laat al je favoriete foto's afdrukken. De momenten die je het meest dierbaar zijn. Zodat als er iets vreselijks gebeurd, je nog een tastbaar exemplaar hebt van dat moment.


2. Je kijkt er niet naar.

Hoe vaak scroll jij in je telefoon terug naar de oudere afbeeldingen. En op je computer? Waarschijnlijk niet zo vaak, net als iedereen. Maar ik heb meerdere foto-albums in huis en die pakken we er, samen met de kids, regelmatig bij. We vertellen ook regelmatig nog de verhalen van alle foto's die op de collage hexagons in de slaapkamer aan de muur hangen. Als je je foto's afdrukt kijk je er simpelweg vaker naar en heb je er veel meer plezier van.


3. Boost het zelfvertrouwen van je kinderen

Uit onderzoek blijkt dan ook dat kinderen die in een huis opgroeien waar ze foto's van zichzelf en hun gezin zien zich veiliger en geliefder voelen. Is er nog een betere reden dan dat? In een later blogje zal ik nog héél uitgebreid op deze reden om je foto's af te drukken ingaan.


4. Foto's als mooie decoratie in je huis

We maken ons huis graag mooi, dus waarom geen gebruik maken van je eigen foto's om dat te doen. Daar hoef je helemaal geen fotograaf voor te zijn. Kies je favoriete foto's, vergroot ze, lijst ze in en maak een collage van jullie leven op de muren. Of maak een mooi album of één van de andere honderd manieren om gebruik te maken van foto's in de inrichting en styling van je huis.


5. Er is geen beter gevoel dan het vasthouden van je eigen werk.

Deze reden is speciaal voor de fotografen onder ons. Of dat nu hobby of professioneel is... Want eerlijk waar, er gaat niets op tegen het vasthouden van je eigen werk in je handen. Er gebeurt iets magisch als je een digitaal gemaakte foto transformeert naar iets dat je aan kan raken. Het voelt alsof je ineens iets heel waardevols en bijzonders in je handen hebt.


Dussss... Ik hoop dat ik je een beetje aan het denken heb gezet. Ga jij nu iets met je digitale foto's doen? Zo ja, wat? Laat het me weten als deze blog je geïnspireerd heeft! (info@mooifotografie.com).


Liefs Malou

187 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page