top of page

5 tips voor een succesvolle Newbornshoot 

TIP 1 | Relaxxxx……

Écht waar! Dit is de allerbelangrijkste tip, relax. Het kan soms best wel stressvol zijn met een pasgeboren baby. Zeker als je ook nog eens de deur uit moet. Heb je alles bij? Hebben we alle instructies opgevolgd? Zijn we het speentje vergeten? Oh nee, een volle luier net voordat jullie in de auto willen stappen…. Ik snap het, écht! ♥

Maar ik ga jullie ontzorgen zodra jullie op de bank van mijn studio zitten. Relax, ontspan en laat mij het werk doen. Kijk mee en geniet van de kleinste details van jullie kindje en hoe mooi we deze vastleggen.

Baby’s zijn gevoelig voor stress, dus ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat jullie heerlijk ontspannen kunnen genieten van de Newbornshoot. Het is geen enkel probleem als jullie kindje wakker is of even huilt, of wat voeding teruggeeft over de achtergrond. Dat hoort erbij en dat verwachten we. We dealen ermee, lachen erom en gaan weer verder.

TIP 2 | Kledingadvies

We maken áltijd foto’s met de ouders en hun baby. Is er ook een grote broer of zus bij? Dan proberen we die ook samen met de newborn op de foto te zetten. We werken vaak met een bruine achtergrond voor de ouderfoto’s en gezinsfoto’s. Probeer kleding te dragen zonder print / tekst of felle opdruk erop in kleuren die elkaar complementeren. Omdat we met een donkere achtergrond werken adviseer ik om geen spierwit te dragen, maar wat zachtere natuurlijke kleuren.

Daarnaast zijn verschillende texturen ook altijd heel mooi op de foto, hoe meer hoe beter! Denk aan gebreide materialen, kant, grove stoffen.Blijf wel bij jezelf! Ik zou jullie nooit willen vragen om iets te dragen waar je je niet comfortabel in voelt. ♥

Voor de ouders geldt dit advies dan ook voornamelijk voor jullie shirt / top, omdat we eigenlijk alleen jullie "bovenste helft" fotograferen tijdens een newbornshoot.

Zijn er broers of zussen bij? Dan geldt eigenlijk hetzelfde advies. Voor grote broers geld vaak “less is more”… Die fotograferen we meestal in hun broekje met een blote buik. Heerlijk tijdloos en puur.


TIP 3 | De twee P’s

Had ik al gezegd “relaxxxxxx”? De twee P’s staan voor “Poep & Plas”. Wees voorbereid, want dit gaat gebeuren. En we verwachten ook dat het gaat gebeuren. Zodra de luier van jullie kindje uitgaat zal er eerder of later een plasje op poep ontladen worden. Dit kan op mij zijn (ja hoor, dat komt regelmatig voor. Geen probleem!), dit kan op één van jullie zijn, op een achtergronddoek op de beanbag… Of zelfs een spuitpoep die meerdere doelen kan raken… Alles is mogelijk!

Maar ontspan en maak je er geen zorgen over. Als het gebeurt dan ruimen we het op, pakken weer schone spullen, lachen erom en gaan weer verder. Tijdens de Newbornshoot zal je de stapel was ook steeds groter zien worden naarmate de tijd verstrijkt.

TIP 4 | Borstvoeding

Als je borstvoeding geeft kan het zijn dat je misschien zelf al ontdekt hebt dat bepaalde voedingswaren die je zelf eet effect kan hebben op jullie kindje. Let op, dit kán, maar hoeft niet. Winderheid en krampjes kunnen ervoor zorgen dat jullie kindje wat onrustig is tijdens de newbornshoot. Het kan wel eens helpen om de volgende voedingswaren te vermijden:

  • Fruit zoals druiven, sinaasappels, mandarijnen, aardbeien of pruimen.

  • Groenten zoals kool, broccoli, prei, spruitjes, spinazie, koolraap, rabarber, paprika, tomaten, uien en knoflook.

  • Scherpe kruiden en specerijen zoals chilipoeder, kerrie en pepers.

  • Koolzuurhoudende dranken.

  • Chocolade en veel koffie.

Het komt wel eens voor dat ik de Mama vraag om eventjes wat meer afstand te houden tijdens de reportage. Dit is totaal niet persoonlijk of vervelend bedoeld. ♥ Maar de geur van Mama is voor jullie kindje zó ontzettend herkenbaar en wordt geassocieerd met eten. Als jullie kindje constant Mama “ruikt” kan het zijn dat hij alleen maar wil eten en wat onrustig wordt.


TIP 5 | Relax!!!!

Ik ga het nog een keer zeggen, geniet en ontspan! Ouders kunnen soms wat gestrest zijn omdat een Newbornshoot vaak een nieuwe ervaring is en ze graag controle willen hebben zodat alles goed gaat. Controle over de shoot hebben we simpelweg nooit 100% en dat willen we ook niet. We volgen juist jullie kindje en zijn of haar behoeftes. We hebben geduld, we zijn voorbereid, we passen ons aan en we hebben nog meer geduld. Maar 100% controle willen we niet omdat jullie baby leidend is en bepaald. En zo zou het ook altijd moeten zijn. ♥

Onthoud goed dat alle tips die je krijgt altijd maar tips zijn. Het belangrijkste is dat jullie bij jezelf blijven, doen waar jullie je goed bij voelen. Als ouders weten jullie het beste wat jullie kindje nodig heeft. Maar mijn allerbelangrijkste advies zal altijd hetzelfde blijven: ontspan en geniet.

Let’s do this!

Liefs Malou ♥

MOOI! Fotografie


340 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page