top of page

Veilig werken | Workshop 'Anatomie bij Newborns' 

Als je naar de tandarts gaat vertrouw je erop dat de tandarts kennis en kunde heeft over het menselijk gebit, als je naar de kapper gaat verwacht je dat er een mooi model in je haar wordt geknipt en van een schilder verwacht je expertise op zijn eigen vakgebied. Maar wat zijn nu eigenlijk de verwachtingen van een Newbornfotograaf en hoe hij of zij werkt? En wat zou je moeten kunnen verwachten?

LOGICA

Om met een paar open deuren te beginnen…. Als je naar een fotograaf gaat verwacht je uiteindelijk met mooie foto’s te eindigen. Je wil een vriendelijk contact en een fijne ervaring. Waarschijnlijk verwacht je ook dat de fotograaf met professioneel materiaal werkt en ook goed weet hoe ze jou goed uit de verf kan laten komen op de foto. Top! Tot nu toe geen verassingen dus. ♥

ER IS MEER……


Als Newbornfotograaf fotograferen we zo ongeveer de meest kwetsbare doelgroep die er bestaat, pasgeboren baby's! Dat is soms best een verantwoordelijkheid! Dan mag je ook best wat dingen van de Newbornfotograaf verwachten waar je zelf als ouder misschien helemaal niet bij stilstaat. Zo mag je verwachten dat jouw Newbornfotograaf veilig met jullie kindje werkt.

Maar hoe doe je dat nu Als Newbornfotograaf? Veilig werken… Behalve de voor de hand liggende zaken zoals bijvoorbeeld hygiene, zijn er veel meer factoren die bijdragen aan "veilig werken":

Is de fotograaf op de hoogte van eventuele complicaties bij de bevalling? Weet de fotograaf welke poses een verhoogd risico geven op beknelling, luxatie, warmtestuwing, een disbalans in de zuurstof/koolstofdioxide of ademhalingsstop? In welke temperaturen en met welke materialen kan je veilig werken? Welke kennis van de anatomie van een baby heeft jouw Newbornfotograaf en hoe vertaalt hij of zij deze naar de praktijk? Is er 100% toezicht tijdens een reportage?

Veel vragen die van belang zijn voor een fijne en veilige Newbornreportage. Het is goed om hier ook als kersverse ouders eens bij stil te staan. Newbornfotografie is zoveel meer dan een baby neerleggen en fotograferen... Uiteindelijk werken we met júllie kleine pasgeboren baby. ♡

BELANGRIJKE WORKSHOP

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van zaken die van belang zijn tijdens een Newbornreportage. Vandaag heb ik samen met Fiona, een kinderfysiotherapeut en een aantal andere zeer getalenteerde Newbornfotografen, aangesloten bij de beroepsvereniging voor Newbornfotografen, aan tafel gezeten om ons nog eens goed te laten informeren hierover. Tijdens deze workshop hebben we de anatomie van een Newborn besproken en fijne handvaten gekregen over veilig werken en waar we alert op moeten zijn tijdens een reportage. Want er is toch niets belangrijker dan dat?

Het was een ontzettend leerzame en ook gezellige dag!! ♥

Wil je meer weten over deze beroepsvereniging? Als ouders, maar misschien ook wel als professional? Neem eens een kijkje op onze website: www.newbornfotografen.info.

 

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page