top of page

Hallo! | Even voorstellen

Bijgewerkt op: 24 feb. 2019 

Ik wil me voorstellen als betrokken mens, als fotograaf met een visie en als gepassioneerd bestuurslid en mede-oprichter van de beroepsvereniging voor Newbornfotografen, zijnde Newbornfotografen.info.Wie ben ik?

Ik ben moeder van twee prachtige kindjes, Yfke en Tobias. Daarnaast ben ik partner van een van de meest begripvolle en steunende mannen van de wereld. Hij staat me namelijk bij, bij al mijn “grillen” en plannen om weer iets te ondernemen. Want dat ben ik ook.... Een ondernemer in hart en nieren! Woorden die bij mij passen zijn dan ook echt “betrouwbaar”, “autodidact”, “ondernemend”, “strategisch”, “creatief”, “visie”, “structuur” en “professionaliteit”.

Fotografie zat al als kind af aan in mijn systeem. Vroeger kocht ik altijd fotorolletjes bij de drogist, deed een “fotosessie” met mijn zus en liet van mijn zakgeld het fotorolletje ontwikkelen. Uiteindelijk is dit gegroeid naar de start vaneen mooi bedrijf in 2014, MOOI! Fotografie. Ik ben altijd op zoek naar uitdagingen en manieren om mezelf verder te ontwikkelen.

Fotograaf

Als fotograaf streef ik ernaar om die bijzondere beelden te maken, die je over 20 jaar nog steeds vol trots aan iedereen laat zien. Mijn stijl kenmerkt zich dan ook door kleuren en materialen die “tijdloos” zijn. Denk aan zachte en natuurlijke kleuren en materialen, met een gedetailleerde bewerking. Ik zeg ook altijd tegen de ouders in de studio hoe fantastisch het is, dat hun zoon of dochter over 30 jaar deze foto’s naast die van zijn of haar eigen kinderen kan houden. Hoe mooi het is dat ook zij dan op deze bijzondere periode terug kunnen kijken.


Ik ben altijd op zoek naar uitdagingen en manieren om mezelf verder te ontwikkelen. Na het oprichten van mijn bedrijfje kreeg ik al snel in de gaten dat ik meer wilde, dat ik iets wilde doen wat écht bijzonder is. Voor mij zit dat in de wondere wereld van Newbornfotografie. De puurheid en zachtheid van die kleine wezentjes in mijn studio, de bubbel waar de ouders nog in zitten en de uitdaging die er voor mijn ontwikkeling in zit... Newbornfotografie is namelijk een hele bijzondere tak van sport en gaat veel verder dan alleen een foto maken. Je werkt namelijk met baby’s die vaak nog geen twee weken daarvoor geboren zijn. Het is een hele mooie, maar ook kwetsbare doelgroep. Tijdens een sessie zijn er dan ook veel factoren die een rol spelen naast het fotograferen zelf, denk aan:

  • Hoe is de temperatuur van de ruimte en het kindje?

  • Zijn er complicaties geweest tijdens de bevalling waar ik rekening mee moet houden?

  • Hoe kan ik het kindje veilig poseren, niet alle kindjes zijn even flexibel.

  • Wordt er niets afgekneld?

  • Is het veilig om grote broer / zus erbij te fotograferen, of is ze / hij te druk?


Newbornfotografen.info

De passie en het belang om op een veilige en professionele manier te werken met Newborns heeft er mede toe geleid dat ik samen met twee collega-fotografen, Jody Deijnen en Marjan Laban, de beroepsvereniging Newbornfotografen.info opgericht heb. Met zijn drieën zijn we een echt power-team met ontzetten veel passie, kennis en ervaring. We hebben ieder onze eigen kwaliteiten waardoor we elkaar als team in de organisatie fantastisch aanvullen.

Te vaak lees ik nog in groepen voor fotografen: “Help ik heb komende vrijdag een Newbornreportage en weet niet hoe ik dat moet doen”. Dat gaat me aan het hart... Alle goede intenties terzijde vind ik het vooral voor de ouders belangrijk om te weten wie ze met hun Newborn vertrouwen en dat dit op een zo veilig en professionele manier mogelijk gebeurd. Ouders vertrouwen op onze kennis en professionaliteit!

Ik heb er het volste vertrouwen in dat we samen met collega fotografen ons sterk kunnen maken voor ons vak, veiligheid, professionaliteit, een gezond bedrijf en onze ontwikkeling als fotograaf. Hoe ik daaraan bij ga dragen in mijn rol als voorzitter in het bestuur? Ik weet van aanpakken, heb een duidelijke visie, ben enthousiast en draag alles uit waar de vereniging voor staat! Ik heb er zin in!

 


222 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page