top of page

Reportage EarlyBirds | Jenna 

Als vrijwillige fotograaf voor Stichting Earlybirds Fotografie kom ik naar het ziekenhuis om ouders een kosteloze reportage aan te bieden. Ik leg met zorg, liefde en respect jullie kindje vast tijdens de dagelijkse routine.

Reportage

Omdat het gelukkig eigenlijk al best wel goed gaat met Jenna was het even spannend of we het nog zouden redden om een reportage te maken voordat ze naar huis mocht. Op vaderdag mocht ik vroeg in de ochtend naar het Amphia ziekenhuis in Breda om kennis te maken met Jenna en haar ouders en een mooie reportage te verzorgen. Ze is heerlijk in bad geweest. Ik heb nog nooit zo vaak voetjes in de lucht gezien als die van Jenna! Hopelijk zijn jullie snel thuis met zijn drietjes!


De ouders: "Het was 23 mei, 4 uur in de ochtend. Mama heeft pijn in haar buik. Echter gingen de alarmbellen nog niet rinkelen, want mama is pas 33 weken zwanger. Om 6 uur nog geen verbetering en we hebben de verloskundige gebeld die op haar beurt binnen enkele minuten bij ons arriveerde. Het was voor haar duidelijk…. NU naar ‘t ziekenhuis want je hebt al 3 cm ontsluiting. Aangekomen in het ziekenhuis ging alles in een razend tempo. Van 3 cm ontsluiting naar 7 binnen 30 minuten. De gynaecoloog kwam na 10 minuten kijken en het bleek al bijna volledige ontsluiting. Echter lag de baby in onvolkomen stuitligging en durfde de gynaecoloog het niet aan om Jenna via het geboortekanaal te laten komen.

Er werd direct gehandeld en binnen 10 minuten lag mama op de operatietafel. De ruggenprik bleek niet vlug genoeg te werken en er werd besloten om een volledige narcose te geven.

Omdat alles zo vlot ging heeft Jenna geen longrijpers gekregen en heeft ze na de geboorte extra hulp nodig gehad om de ademhaling goed op gang te houden en een sonde voor d’r voeding.

We zijn inmiddels weer 4 weken verder en wat een sterke baby hebben wij op de wereld gezet… Ze drinkt al haar flesjes zelf leeg, heeft niet of nauwelijks nog saturatie dipjes. Zodra ze van de monitor af mag hopen we haar snel mee naar huis te nemen. Zondag hebben we een fotoreportage gehad van Malou Thomassen. We zijn erg blij dat zij dit wilde komen doen op Vaderdag! We hadden tot vandaag nog geen foto met ons als complete gezin erop en gelukkig is daar nu verandering in gekomen.

We hebben al een voorproefje gehad, wat een mooie foto’s! Nogmaals bedankt Malou."

 


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page