top of page

Reportage EarlyBirds | Juul 

De eerste weken en maanden met je kindje zijn bijzonder. Maar wat als je kindje veel te vroeg op de wereld is gekomen? Dan is het niet alleen een bijzondere, maar ook een heftige tijd. Je brengt de eerste weken of maanden door in het ziekenhuis. Alles gaat langs je heen, je wordt geleefd en je hebt veel zorgen. In deze moeilijke periode kan een prachtige fotoreportage een lichtpuntje zijn. Een onderdeel van de verwerking als jullie later thuis zijn, maar bovenal een mooie herinnering! Als vrijwillige fotograaf voor Stichting Earlybirds Fotografie kom ik naar het ziekenhuis om ouders een kosteloze reportage aan te bieden. Ik leg met zorg, liefde en respect jullie kindje vast tijdens de dagelijkse routine.

Aanvraag reportage

Behalve vrijwillge fotografen werken er nog veel andere vrijwilligers voor Stichting Earlybirds. Denk aan haaksters, die de mooie "birdjes" haken voor in de couveuse, vrijwilligers die de website en Facebook beheren, maar ook planners. Zij verdelen de reportages onder de fotografen. Via de planner van regio Brabant kwam de aanvraag van Juul dan ook bij mij terecht. Juul mocht lekker in bad tijdens de reportage en keek al héél helder uit haar mooie oogjes. Wat een liefdevol gezinnetje! Wat bijzonder om heel even deel uit te mogen maken van hun verhaal.


Ouders van Juul: "Met 29 weken zwangerschap werd ik helaas opgenomen in het ziekenhuis. Door hoge bloeddruk en eiwitten in mijn urine werd er pre-eclampsie geconstateerd. Wat een teleurstelling want ik voelde me helemaal niet ziek. Ik zou tot aan de bevalling bedrust moeten houden en in het ziekenhuis moeten blijven. Uit voorzorg werden er longrijpingsprikken gezet. Wat een geluk dat deze nog goed in hebben kunnen werken. Met 31 weken werd ik in de avond overgeplaatst naar Utrecht. Doordat de bloeddruk omhoog schoot zou ons meisje misschien die avond gehaald gaan worden. Dat hebben we gelukkig nog kunnen rekken.

Op zaterdagochtend 17 oktober met 31.4 weken zwangerschap werd ik wakker met vocht achter de longen en wederom een hoge bloeddruk. De artsen namen geen risico, ons meisje zou gehaald gaan worden. Dit was het beste voor mij en uiteindelijk ook voor haar. Voor ik het wist lag ik op de operatietafel voor de keizersnede. Daar was ze dan… Juul! Wat een klein meisje maar al wel zo af!

Ik bleef achter in de operatiekamer en Juul ging meteen naar de NICU samen met papa. Juul heeft een goede start gehad en is een echt vechtertje. Na twaalf dagen op de NICU mochten we overgeplaatst worden naar het ziekenhuis in Tilburg. Juul is ondertussen 38 weken oud en ligt nog in het ziekenhuis maar het einddoel om naar huis te gaan komt steeds meer in zicht! Ze is flink aan het oefenen met drinken en als dat helemaal goed gaat mogen we naar huis. We kijken er enorm naar uit om samen met z’n drietjes als een echt gezin van elkaar te kunnen gaan genieten….

M

alou en Earlybirds, dankjewel voor de mooie herinnering die jullie ons gegeven hebben. We hebben erg genoten van deze dag en vinden de foto’s prachtig."

 


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page